Utmärkelser 2008/2009

Ny tradition med utmärkelser på årsmötet
2009-08-19

I år har det spelats bandy i Gustavsberg i 100 år. Det var 1909 som löjtnant Odelberg tillsammans med några arbetare från Gustavsbergsfabriken började träna och spela bandy. Trots att bandy har spelats i så många år har klubben Gustavsbergs IF BK bara funnits i fyra år. Det var den 13 december 2004 som Gustavsbergs IF BK höll sin konstituerande föreningsstämma och vi bildade eget under paraplyet Gustavsbergs IF.

En så pass ung förening som Gustavsbergs IF BK har ännu inte skaffat sig så många egna traditioner men det vill vi ändra på! From i år kommer vi att uppmärksamma bra prestationer. Det är två utmärkelser på seniorsidan och två prestationer på ungdomssidan.

Årets ungdomslag - P10

Under säsongen har man deltagit med två lag i seriespel. Lag "röd" blev 1:a och lag "vit" blev 4:a i sin serie bland 10 lag. Laget blev DM-mästare, 1:a i Sirius Knatte Cup, 1:a i Hallmans Cup och de deltog i Broman Cup. Under ledning av Team Robin Rosenberg. Janne Liljenberg och Mathias Björck har laget uppnått stora framgångar. Laget har dessutom uppvisat stor träningsflit med hög närvaro. Laget borgar för att återväxten är stor i föreningen. Årets ungdomslag är P10!

Årets ungdomsledare - Susanna Göransson

Det är många inom ungdomsbandyn som skulle kunna kallas Årets ungdomsledare. Alla gör ett fantastiskt arbete. Vid sidan av ordianarie arbeten lägger man ner engagemang, kraft och resurser för att ge våra ungdomar en meningsfull fritid som är utvecklande fysiskt, mentalt, socialt och kulturellt. Susanna Göransson är urtypen för hur vi vill att en ungdomsledare i Gustavsbergs Bandy ska vara. Med kraft och med det ideella engagemanget leder och utvecklar Susanna sitt lag. Att Susanna dessutom har synpunkter och idéer på hur bandysporten i allmänhet och hur Gustavsbergs Bandy i synnerhet ska förbättras och utvecklas motiverar ytterligare att Susanna utsetts till Årets ungdomsledare.

Meste målgörare i A-laget - Mårten Johansson

Alla lag behöver målgörare. Målgörarna är de som avgör matcher, det är de som syns och även uppmärksammas av media och supporters. Säsongen 2008/2009 var Mårten Johansson lagets bäste målgörare med sina 20 mål. Även fast Mårten inte kommer från Gustavsberg håller han på att bli en riktig Gustavsbergare. Han har spelat så länge i klubben att han förknippas med Gustavsbergs Bandy. Han tar ansvar både på och utanför planen. Genom sina två mål i den avslutande kvalmatchen mot Mosserud bidrog han i allra högsta grad till att Gustavsbergs Bandy spelar i Allsvenskan även denna säsong.

Mest värdefulla spelare i  A-laget - Niklas Sandberg

Alla lag behöver lagspelare. Spelare som tar ansvar och tar på sig en dominerande och drivande roll bland sina lagkamrater. Spelare som med sin rutin och pondus visar och utvecklar lagkamraterna. Spelare som visar lojalitet med lag, tränare och förening. Spelare som leder med humor och klokskap. Spelare som tack vare sin person besitter alla dessa egenskaper blir givetvis utsedd till  "säsongens mest värdefulle spelare". Niklas Sandberg har alla dessa egenskaper - och några till - och utsågs därför till "mest värdefulle spelare" säsongen 2008/2009.

Uppdaterad: 30 JUL 2014 17:26