Försäkring i föreningen

Info fr Svenska Bandyförbundet:
Euro Accident som varit partner under de senaste åren har upphört med idrottsförsäkringar. Efter en noggrann genomgång av marknaden föll valet på välrenommerade och välkända Folksam.

Skadestatistiken har utvecklats i fel riktning under de senaste åren så försäkringspremierna har tyvärr skjutit i höjden. Som meddelades på årsmötet i juni så täcker Bandyförbundet ungefär halva merkostnaden med centrala medel medan laglicensavgifterna höjs för att täcka den andra hälften. Att döma av skadestatistiken är det främst ansiktsskador och tandskador på seniorspelare som ökat, vilket gjort att Bandyförbundet höjt laglicenserna för seniorlagen mest.

- Det känns rättvist ur många perspektiv. Dels är det där skadorna sker, och dels bedömer vi att det slår mindre hårt mot ett seniorlag än ett juniorlag att öka laglicensavgifterna något, säger Bandyförbundets generalsekreterare Marcus Norman.

Alla aktiva spelare är försäkrade i Folksam av Gustavsbergs Bandy via ett avtal som Svenska Bandyförbundet har tecknat.

Vad gör jag då jag skadat mig?
Ring Folksam på telefonnummer 0771-960 960.

Information om försäkringen, läs mer i PDF-format

Alla ledare och funktionärer är försäkrade via Riksidrottsförbundets försäkring i Folksam K62510, information om försäkringen finner du här

Har Du frågor i föreningen kan du höra av dig till Chris

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:19