Ekvallen IP

Byggnadsår 1949
Konstfruset 1997
Publikkapacitet 1 500
Publikrekord 2 100 (VM-match 2001)
Bandybanans storlek  Ekvallen är 63 x 106 m
(En bandyplan skall vara min. 60m och max. 65m och längden skall vara min. 100m och max. 110m)

Så hittar du till Ekvallen

Från Stockholm med bil:
K
ör väg 222 Värmdöleden, vid Ingaröavfarten kör mot Gustavsberg, sväng höger vid OK/Q8 och kör rakt över parkeringen. Parkera på stora parkeringen närmast Ekvallens IP.

Från Stockholm med kollektivtrafik:

sl-logga

Om du behöver mer hjälp så kan du prova med gulasidorna.se

Gustavsberg

Gustavsberg ligger i Värmdö kommun, öster om Stockholm.

Porslinsfabriken grundades 1825 och utgjorde samhällets knutpunkt.

I centrum finns det runda huset som byggdes på 1950-talet och ritades av Olof Thunström. Runda huset är idag bibliotek.

Kommunen består av ett tiotusental öar och inget fastland. Kommunen rymmer kulturhistoria, traditioner, båtliv, bad, fiske, världsunik natur, höststormar, glesbygd, ösamhällen, skridskoisar, sommarpuls, vårkänslor, och är den kommun i landet som växer snabbast.

1906 hade idrottsföreningen som gåfva af Fabriken genom Löjtnant Odelberg erhållit ett hockeyspel, och skulle medlemmarna göra en bana på 100 meter lång och 50 meter bred å Kvarnsjön hade löjtnant Odelberg godhetsfullt lofvat att undervisa någon söndag. En januarisöndag marscherade två lag, klädda i vita tröjor och dito mössor,till Kvarnsjön för att undervisas i det ädla bandyspelet.

1908 valdes ett bandylag och man samlades på Viken för att "göra bana". Nacka Sportklubb hade inbjudit flera lag till deltagande i en pokaltävling. Matchen började kl 16 torsdagen 5 januari.
Klubborna bestod av ca 1 meter långa och 3-4 cm jämntjocka runda enpåkar, i ena ändan böjda 15 cm i så gott som rät vinkel.

Värmdö Kommun

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:16