Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Kent Sundin inför seriepremiären

03 NOV 2010 10:12
Hemsidan tar pulsen på tränaren Kent Sundin inför söndagens seriepremiär borta mot anrika Kalix.
  • Skapad: 03 NOV 2010 10:12

Hejsan Kent hur känns det nu inför premiären? 

Det är naturligtvis alltid kul när det börjar närma sig, det är ju det här man har tränat för. Sedan har ju våra förberedelser inte varit de allra bästa eftersom vi inte kunnat träna ett enda pass på Ekvallen ännu. I kväll, onsdag, hade vi tänkt spela en träningsmatch mot Hammarby på Ekvallen men nu fick jag precis höra att även den har fått ställas in. Så i stället får det bli en löparrunda och teoripass för killarna. Inte optimalt men man får försöka gilla läget ändå.

Hur ser du på truppen som delvis är ny?
Vi har ju en mycket bredare trupp i år med fyra egna nyförvärv och till de ska man lägga de fem som ingår i samarbetsavtalet med Hammarby där deras nyförvärv från Tranås, Jakob Lindstam, troligtvis kommer att få spela en hel del hos oss. Vi har nu en trupp på 17 egna utespelare samt 2 målvakter och till de ska vi alltså lägga de 5 från Hammarby som ingår i samarbetet. Men då ska man veta att av dessa får man bara använda 2 per match.

Jag har försökt gjort klart för killarna att de är de som visar framfötterna på träningar och matcher som kommer att få mitt förtroende. Sedan gäller det att de som inte får spela en match tar det på rätt sätt och ändå bidrar med ett positivt tänkande och att de stöttar de som spelar. Där har jag ett stort ansvar att hålla en dialog med både de som spelar och de som för stå över en match.

Försäsongens träningsmatcher då, vad har du att säga om dem?
Det har sett riktigt bra ut stundtals, framförallt i först halvlek när vi spelat lysande, sedan har vi inte riktigt lyckats hålla fokus i andra. Men det är något som vi pratat om och som jag tror kommer att bli lite annorlunda i seriematcherna. Sedan hade vi ju en riktig genomklappning mot Djurgården men man måste ju få misslyckas någon gång också.

Vad har du att säga om motståndarlagen i allsvenskan norra, inga dåliga lag?
Nä du, jag tror att det blir bara tuffare och tuffare för varje år. Bara gamla anrika elitlag där i stort sett alla har en målsättning att nå elitserien. Det är här kanske Gustavsberg måste höja sin inställning lite, våga tala om föreningens målsättning på sikt.

I år tycker jag att vi har en realistisk målsättning och det är att hamna på den övre halvan, Men för det krävs det hårt arbete i alla matcher men som jag ser det så har det här laget en mycket hög potential och om vi får det att stämma så kan vi slå det flesta.

Nu ska man veta att vi har fått en mycket tuff lottning med Kalix borta i första, Falun hemma i andra och sedan tror jag vi har Örebro i fjärde matchen. Så vill det sig illa så kan man stå utan poäng efter fyra spelade matcher och då gäller det att vara proffsig och fortsätta på den inslagna vägen, men det ska nog gå bra för jag tycker det är en väldig bra stämning och tåga i truppen. 

Hur reser ni till Kalix inför söndagens match?
Vi flyger upp på söndag. Så det blir buss, flyg, buss och match. Kanske inte optimalt men det ska nog gå bra. Nu ska vi veta att Kalix borta är en mycket tuff utmaning, resan och motståndet är något att bita i. Förra säsongen tror jag inte det var något lag från den södra delen som vann uppe i Kalix, men och andra sidan så har Kalix samma problem med sina bortamatcher.

Det är ju din andra säsong som huvudtränare i Gustavsberg hur ser du på framtiden?

Vi har ju ett mycket spännande lag med en medelålder på 22,4 år med en otrolig potential att bygga vidare på så visst skulle det skulle vara kul med en fortsättning.

Tack då för pratstunden och lycka till på söndag!

 

 

Skribent: WebredaktionenVår Huvudsponsor

Varmdo_loggo ny ICA Maxi web

sponsorhuset

Handelsbanken Värmdö

jm

 

 


Frentab

kosalogga
  
 Team Kentas


NSK_bildbanner-260x143 

 

Instagram


#gustavsbergsbandy

 

besöksräknare
besöksräknare

Postadress:
Gustavsbergs IF BK - Bandy
Box 30
13421 Gustavsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info