Hoppa till sidans innehåll

Hermans Cup


Cupen är uppkallad efter Herman Möller, känd bandyprofil med ett förflutet från såväl Gustavsbergs IF Bandy som Stockholms Bandyförbund.

Herman började sin karriär som aktiv i Järla Bandy och gick sen vidare till Gustavsberg IF där han var lagledare för A-laget från slutet av 60-talet ända fram till 1990. Tiden i Gustavsberg avslutade han som föreningens ordförande i 10 år.

Herman som i bandykretsar kom att kallas för ”Mr Gustavsbergs Bandy” skötte på den tiden mer eller mindre allt och var bland annat känd för att skriva handskrivna brev till både spelare och sponsorer trots att det fanns skrivmaskiner.

Vi som fortfarande är aktiva i föreningen ber att få tacka för en enastående insats och engagemang som inte bara har bidragit till att bevara och utveckla en mångårig tradition, utan även att Gustavsberg fortsatt har sin plats på bandykartan.

Under 1970-, 1980- och halva 1990-talet var bandyn i Gustavsberg lika med Herman Möller. Utan honom hade det knappast spelats någon bandy idag i vår kommun. 
Herman var både ordförande, lagledare och allt i allo för A-laget under denna period. När det såg som mörkast ut och vi inte lyckades få konstfrusen bandybana var det många i föreningen som gav upp. Herman kämpade dock vidare och pusslade på något sätt ihop det, trots att vi vissa år inte ens hade egen spelbar is vilket gjorde att vi fick spela våra hemmamatcher på bortaisar.

Herman hade ett stort Gustavsbergshjärta och är en av få som varit så delaktig i föreningsarbetet och bidragit med så mycket. 
Herman Möller avled i en ålder av 82 år hösten 2012. 

Cupen arrangeras av Gustavsbergs Bandy tillsammans med Stockholms Bandyförbund.

För information och anmälan kontakta This is a mailto link

Uppdaterad: 15 NOV 2017 16:05Vår Huvudsponsor

Varmdo_loggo ny ICA Maxi web

sponsorhuset

Handelsbanken Värmdö

jm

 

 


Frentab

kosalogga
  
 Team Kentas


NSK_bildbanner-260x143 

 

Instagram


#gustavsbergsbandy

 

besöksräknare
besöksräknare

Postadress:
Gustavsbergs IF BK - Bandy
Box 30
13421 Gustavsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info