2023-03-12 13:40

Allsvenska Lidköping AIK välkomnas till Ekvallen för match kl 19.30

Matchreferat 10/3 Allsvenskt kval Gustavsberg  - Lidköping AIK 3-4 (0-4)

Ekvallen i vinterskrud bjuder in till match med fantastiska förutsättningar.

Matchen är viktig för båda lagen där LAIK vid vinst är klara för Allsvenskan och om vi vinner har vi fortfarande chans att i sista matchen spela om plats i Allsvenskan.

Vi är väl förberedda och vet LAIKs styrkor och vi ska stänga mitten så de kommer ut långt på kanten.

LAIK börjar bäst och trycker på men vi försvarar oss väl och de hörnor LAIK har blir uddlösa då vi lärt oss läxan.

I 16:e minuten trycker sig LAIK runt på kanten och spelar in en hård boll framför mål som anfallare styrin i mål 0-1. Vi har svårt att få till vårt anfallsspel och får bara några enstaka anfall med målchans. I 21:a minuten kan LAIK återigen gå runt på kanten och få in bollen hårt framför mål och styra in 0-2. LAIK lyckas ytterligare två gånger med att gå runt och trycka in bollen i mål till 0-3 och 0-4.

I halvlek pratar vi om att gå ut och göra en "Falun" där vi i fjolårskvalet vände 0-4 till 4-4.

Andra halvlek startar och i 47:e minuten kommer reduceringen 1-4 på skott från #12 Palmblad.

Det märks nu att LAIK blir lite pressade och vi kan låsa fast deras uppspel på ett bra sätt. I 56:e minuten kan #30 skjuta 2-4 på hörna. LAIK tar nu Timout och vi får chans att prata ihop oss.

Vi byter några chanser innan #12 kan skjuta på distans 3-4.

Efter målet tar vi Timeout och går upp med två forwards och trycker på. Vi skapar flera chanser men lyckas inte få bollen i mål.

Tyvärr innebär förlusten att vi nu inte kan nå Allsvenskan men vi är ändå stolta över dagens insats på Ekvallen där vi gick för det.