2023-02-03 09:40

Söndag 5 februari var det dags att möta Östersund BS kl 13.00 på Ekvallen.

Ett spännande motstånd som vi i modern tid inte mött så vi hälsade Östersund välkomna till Ekvallen.

Matchreferat 5/2 Gustavsberg  - Östersund 10- 2 (5-0)

Match på Ekvallen där den förvarnade snön börjar falla lätt i matchinledningen. Östersund är pigga i inledningen men vi är påkopplade och har bra koll på deras attacker. I 6:e minuten tilldöms vi straff som #30 skjuter men målvakten är säker och räddar bollen.

Snön börjar tillta men isen är fortfarande spelbar och vi skapar flera chanser innan vi på hörna I 19:e minuten tar ledningen 1-0 på ett skott i nättaket av #30 Strömbäck. Kort därefter får #21 Engström bollen utanför straffområdet och skjuter otagbart 2-0. I 29:e minuten utökar vi ledningen 3-0 när #30 Strömbäck skjuter från distans.

Östersund försöker trycka ned oss och lyfter långbollar som vi hanterar enkelt och i omställningar gör vi i 35:e minuten 4-0 genom #7 Brohäll följt av 5-0 i 38:e minuten av #11 Brown.

I andra halvleks inledning snöar det och Östersund kan reducera 5-1 på ett lyft som vi inte får undan. Ytterligare reducering 5-2 kommer på hörna I 50:e spelminuten.

Vi blir under en period lite stressade och gör misstag som i 53:e minuten leder till att Östersund tilldöms straff, #72 Rydell gör en bra parad och räddar straffen och returen får vi bort. Efter det tar vi åter tag I matchen och skapar några chanser och på omställning  kan 11 Brown utöka ledningen till 6-2. 7-2 kommer på hörna i 62:a minuten som #21 Engström  skjuter I mål. 8-2 gör #7 Brohäll I 71:a spelminuten.

Efter fint spel tilldöms vi straff efter att #16 Kaup fällts i straffområdet. Straffen sätter #30 Strömbäck denna gång säkert i mål 9-2. Vi avslutar målskyttet på hörna I 90:e spelminuten där #16 Kaup skjuter 10-2.

Vi gör säsongens bästa snömatch och kan utnyttja de ytor Östersund släpper till och spela oss till avgörande lägen.