Bli medlem i vår förening!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GUSTAVSBERGS BANDY
- Lirarnas sport sedan 1906

A-lag
Ny match i toppstriden i Division 1 Norra
2023-02-03 09:40, A-lag

Söndag 5 februari var det dags att möta Östersund BS kl 13.00 på Ekvallen.

 

Ett spännande motstånd som vi i modern tid inte mött så vi hälsade Östersund välkomna till Ekvallen.

 

Matchreferat 5/2 Gustavsberg  - Östersund 10- 2 (5-0)

Match på Ekvallen där den förvarnade snön börjar falla lätt i matchinledningen. Östersund är pigga i inledningen men vi är påkopplade och har bra koll på deras attacker. I 6:e minuten tilldöms vi straff som #30 skjuter men målvakten är säker och räddar bollen.

 

Snön börjar tillta men isen är fortfarande spelbar och vi skapar flera chanser innan vi på hörna I 19:e minuten tar ledningen 1-0 på ett skott i nättaket av #30 Strömbäck. Kort därefter får #21 Engström bollen utanför straffområdet och skjuter otagbart 2-0. I 29:e minuten utökar vi ledningen 3-0 när #30 Strömbäck skjuter från distans.

 

 

Välkommen att prova-på-bandy
2023-01-28 07:52

Välkommen att prova på bandy på Ekvallen tre lördagar, 28/1, 4/2 och 18/2.

 

Alla är hjärtligt välkomna att komma till bandybanan på Ekvallen!

A-lag
Hemmamatch igen på söndag
2023-01-25 09:13, A-lag

Hemmamatch igen på Ekvallen och den här gången är det topplaget Skutskär som kommer och hälsar på.

 

Matchreferat 29/1 Gustavsberg  - Skutskär 3-1 (1-0)
Toppmatch på Ekvallen där vi möter klassiska laget Skutskär som ligger tvåa i serien. Isen ligger spegelblank och det är bra väderförhållanden med någon plusgrad och lätt vind.

 

Skutskär är vassast i inledningen och skapar direkt en farlig hörna som vi med möda lyckas freda oss mot. I 6:e minuten tilldöms Skutskär straff som #28 Paulin säkert "limmar".

Vi vaknar nu till och arbetar oss in i matchen stegvis men Skutskär är farliga i sina omställningar. I 21:a spelminuten tar #7 upp bollen på högerkanten och spelar in #11 Brown som skjuter in ledningmålet 1-0. Vi har stabilt försvar och är täta även om Skutskär skapar ett antal farliga hörnor som blir resultatlösa. I 37:e drar Skutskär på sig en utvisning, på efterföljande frislag skjuter #30 Strömbäck ett stenhårt skott i insidan av stolpen.

A-lag
Hemmamatch mot Helenelund
2023-01-18 11:50, A-lag

Match Söndag 22/1 kl 14.00 mot Helenelund till Ekvallen

 

Matchreferat Gustavsberg-Helenelund 5 - 4 (2 - 1)
Segern grundlades i torsdags före träningen då vi la upp strategin.

Inför match var omklädningsrummet nystädat och isen låg blank och fin, bästa förutsättningar.

 

Matchen startar och der syns att det är en toppmatch med två lag som inte vill gå bort sig. Helenelund startar bäst och har ett övertag i bollinnehav och sårar oss ett par gånger på högerkanten. I 8:e minuten blir #12 Palmblad skadad där han i en tät duell vrider till knät.

Efter skadan syns det att vi är i obalans och Helenelund kan i 12:e minuten ta ledningen 0-1 efter ett friläge som #72 Rydell räddar men returen slås in i tomt mål.

Kort efter målet får vi ytterligare en skada då #5 Broman kolliderar med en Helenelunds spelare och måste kliva av med befarad hjärnskakning.

När spelet åter kommer igång tar vi tag i spelet men Helenelund är nära att utöka ledningen när man skjuter en hörna i ribban. Vi för matchen på ett bra sätt och på ett lyft som #11 tar ner och frispelar #7 Brohäll som enkelt kan göra kvitteringsmål 1-1. På hörna I 33:e minuter dundrar #16 Kaup in ledningsmålet 2-1 i nättaket.

Vi spelar av första halvlek och kan gå till halvtidsvilan med ledning.

 

A-lag
Borta mot Kalix U
2023-01-14 10:09, A-lag
Kalix IP, lånad bild

Söndag 15/1 är det dags att åka upp till Kalix för att möta det lag som sent ersatte Karlsborg i Division 1 Norra.

 

Tyvärr var den anrika föreningen Karsborg tvungna att dra sig ur serien och därmed har Karlsborg, som är moderklubb för flera av våra spelare, lagt ner hela sin bandyverksamhet.

 

Kalix startade då upp ett nytt lag, Kalix U för att erbjuda spel för de spelare som ville fortsätta att spela bandy.

 

 
Stötta Gustavsbergs Bandy
Vår huvudsponsor
Våra sponsorer