Andra matchen i kvalet möter vi allsvenska Falu BS hemma på Ekvallen.

Följ matchen på Elitrapport genom att Klicka här >>

Följ matchen på Bandygrytan genom att Klicka här >>

Matchreferat 7 mars Gustavsberg-Falu BS

Vi kommer till match på Ekvallen lätt stukade efter en klar förlust mot Borlänge där vi inte kom upp på normal nivå.

Matchplanen var klar att vi fortsätter med det spel vi tror på med mycket delaktighet och där vi ska kämpa i 90 minuter och aldrig vika ner oss.

Falun startar i högt tempo och pressar oss inledningsvis vilket resulterar i ett snabbt mål 0-1 i matchminut 3. Vi jobbar oss sakta in I matchen och kan i matchminut 23 kvittera med ett vinkelskott o bortre krysset av skarpskytten #12 Palmblad. Falun fortsätter sitt spel med att gå runt på kanterna och skapar flera farliga chanser innan de kan återta ledningen 1-2 i matchminut 23 och utökar till 1-3 strax efter.

Matchen jämnar nu ut sig och vi skapar flertal reduceringchanser på fina omställningar innan Falun på hörna gör 1-4 strax innan halvlek.

I halvlek känner vi ändå att vi är med och gör en bra match där vi växer in I den mer och mer. I matchminut 60 spelar vi till oss en straff som #16 Kaup skjuter men #13 Hedberg I Falumålet gör en fin räddning till hörna. Hörnan går och på efterföljande retur med skott utifrån kan #23 Norevik göra mål 2-4.

Efter målet tar vi över matchen och går för det. 3-4 #23 Norevik som trycker in bollen från vänstervinkel bakom en chanslös Falumålvakt. Falun är ständigt hot och skapar fler klara målchanser men #28 Paulin-Ström I målet storspelar. Vi skapar flertal målchanser där Faluns målvakt får storspela innan vi till slut på hörna I matchminut 94 kan kvittera på mål från #23 Norevik till 4-4.

En laginsats där vi tog chansen och vågade tro på oss, nu är vi att räkna med I det fortsatta kvalspelet. // Coach Engström