Bli medlem i vår förening!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GUSTAVSBERGS BANDY
- Lirarnas sport sedan 1906
| A-lag

Välkommen till Gustavsbergs A-lag

Se tabell 2022/2023 genom att Klicka här >>

Seger i säsongspremiären
2023-09-09 18:01

🥳 Det blev seger i säsongens första match! 5-6 slutade matchen som spelades på bortaplan mot Västanfors i Ettan Supercup.

🗣️ Coach Engström: Vi går in i matchen med inställningen att ha ett tight försvar. Taktiken lyckas och vi växer in i matchen och kan ta ledningen genom debutanten Kalle Bäckström. Matchen är jämn men vår defensiv med Daniel Axi som härförare fäller avgörandet där vi spelar för våra nya spelare som blir målgörare. En prestigeseger!

👍 Fyra debutanter tog sig in i målprotokollet: Karl Bäckström, Filip Hultin, Erik Rudström och Samuel Svedebäck. Bra jobbat!

👋 Nästa match i Ettan Supercup spelas söndag 1 oktober mot Åtvidaberg i Kronfågel Arena, Katrineholm.

Säsongspremiär för A-laget
2023-09-08 21:46
Johan Lindqvist under sista träningen innan säsongspremiären.

Imorgon är det dags! Säsongens första match för A-laget.

 Leif Engström, coach:

 

🗣️ 
“Äntligen dags för säsongspremiär och match i Ettan cup i ABB-arena, Västerås! Vi får direkt svar på vart vi står när vi möter Västanfors som föll ur Allsvenskan i våras”.  

“A-laget genomgår en föryngring då några äldre spelare av olika anledningar valt att lägga skridskorna på hyllan.”

Kvalmatch #6 borta mot Finspång
2023-03-12 18:06

Sista kvalmatchen borta mot Finspång som tyvärr inte kan ta oss till Bandyallsvenskan men vi kommer i alla fall kämpa för att vinna.

 

Matchreferat 12/3 Allsvenskt kval Finspång AIK - Gustavsberg 

Avslutande match i Kronfågel Arena, Katrineholm, där vi startade säsongen med träningsläger och match mot Allsvenska Katrineholm.

Inför match pratar vi om att ta med oss energin från LAIK-matchen och stå högt i banan. Vi tar direkt tag i spelet och skapar några farliga lägen där bla #21 Engström kommer fri men målvakten  gör en bra parad. Vi trycker på och i 16:e minuten tilldöms vi straff som #12 Palmblad säkert skjuter I mål till 0-1.

FAIK kommer in mer i matchen efter straffen och skapar ett par hörnor men idag är vi täta och reder ut dessa. I 26:e minuter kan #11 Brown i en spelvändning spela in #12 Palmblad i bra läge och skottet går i mål 0-2.

Vi är inne i en bra period och i 28:e minuten har vi ett mönsteranfall där bollen går som på ett pärlband för att landa hos #12 Palmblad som gör sitt 3:e mål till 0-3. I 30:e minuten tappar vi bollen på egen planhalva och FAIK vänder spelet och tilldöms straff.

Straffen räddar #28 Paulin-Ström med en benparad och returen kan vi rensa bort. Vi för spelet och skapar flera farliga chanser innan FAIK reducerar 1-3 på hörna I 41:a minuten.

 

 

Kvalmatch #5 mot Lidköping AIK
2023-03-12 13:40

Allsvenska Lidköping AIK välkomnas till Ekvallen för match kl 19.30

 

Matchreferat 10/3 Allsvenskt kval Gustavsberg  - Lidköping AIK 3-4 (0-4)

 

Ekvallen i vinterskrud bjuder in till match med fantastiska förutsättningar.

Matchen är viktig för båda lagen där LAIK vid vinst är klara för Allsvenskan och om vi vinner har vi fortfarande chans att i sista matchen spela om plats i Allsvenskan.

Vi är väl förberedda och vet LAIKs styrkor och vi ska stänga mitten så de kommer ut långt på kanten.

LAIK börjar bäst och trycker på men vi försvarar oss väl och de hörnor LAIK har blir uddlösa då vi lärt oss läxan.

I 16:e minuten trycker sig LAIK runt på kanten och spelar in en hård boll framför mål som anfallare styrin i mål 0-1. Vi har svårt att få till vårt anfallsspel och får bara några enstaka anfall med målchans. I 21:a minuten kan LAIK återigen gå runt på kanten och få in bollen hårt framför mål och styra in 0-2. LAIK lyckas ytterligare två gånger med att gå runt och trycka in bollen i mål till 0-3 och 0-4.

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 9/9 14:00
Sön 12/3 16:00
4 - 4  
Fre 10/3 19:30
3 - 4  
Ons 8/3 19:30
4 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Stötta Gustavsbergs Bandy
Våra huvudsponsorer
Våra sponsorer