Borta en fredagskväll mot GT/76
2022-12-03 15:26
Välbehövlig timeout

En match som bestod av två helt olika halvlekar.

Första halvlek ledning med 1 - 5 och andra halvlek där vi knappt lyckades vinna matchen med 6 - 7.

Matchreferat GT76 - Gustavsberg 6-7 (1-5)

Matchinledningen startar vi med stort bollinnehav och tålamod vilket vi bestämt oss för inför matchen och det ger oss trygghet. Ett antal halvchanser skapar vi utan att få bollen i mål.
I 16:e minuten 1-0 lyckas GT76 ta ledningen 1-0 på ett lyft som vi missbedömer.
Vi fortsätter vårt spel med att äga boll och spela varierat. Kvittering 1-1 kommer  i 18:e kom på en hörna som #30 Strömbäck trycker in på inspel från #16 Kaup. I 21:a minuten gör #11 Brown 1-2 på en passning från #7 Brohäll. 1-3 gör #18 Edin efter en tilltrasslad situation framför mål. I 27:e spelminuten får vi straff när #11 Brown fälls,  #30 Strömbäck skjuter säkert i mål till 1-4. #30 Strömbäck gör sitt 3:e mål för dagen 1-5 på en pass från #18 Edin.

Vi äger matchen och grunden i vårt spel sitter, det gör att GT76 inte ges utrymme att etablera något eget spel.

I halvtidsvilan har vi ett gott självförtroende och bestämmer oss för att fortsätta på inslagen linje men att vara noggrannare med bollen och inte slarva.
2:a halvlek startar och vi för matchen inledningsvis innan GT76 reducerar till 2-5. Vi tappar nu lite i skärpan och resten av halvleken har vi stora problem och försätter oss i tidsbrist, slarvar med passningar och blir långa i laget. GT76 reducerar till 3-5 på hörna och 4-5 inom loppet av ett par minuter och då väljer vi att ta timeout för att få ett avbrott och justera spelet.

Spelet blir fortsatt hackigt men vi skapar mer chanser och I 78:e minuten kan #16 Kaup skjuta mål 4-6 på hörna inspelad av #7 Brohäll. Det märks att nerver kommer in i matchen och GT76 reducerar återigen 5-6. GT76 tar timeout vilket ger oss möjlighet till samling. I 80:e kvitterar till 6-6 efter ett bolltapp på egen planhalva.

Spelet böljar fram och tillbaka och bägge lagen går för vinst. I Spelminut 91 kan vi avgöra på hörna där #16 Kaup kan skjuta 6-7 med sitt andra hörnmål för dagen på inspel från #7 Brohäll. I matchens slutminut tilldöms vi straff som #30 skjuter men målvakten räddar med en benparad.

Slutresultat 6-7 och vi är tacksamma att vi klarade av att vinna, det är bara det som räknas in i tabellen