2023-01-11 10:08

Uppskjuten match mot UNIK/BoIS onsdag kväll kl 20.00 på Ekvallen

Matchreferat Gustavsberg - UNIK/BoIS 2-1 (1-1)

Toppmatch på Ekvallen mot Uppsalalaget UNIK/BoIS en onsdagskväll i plusgrader. Vaktmästarna har efter dagens ihållande regn och sydliga vindar lyckats fått till en bra is att spela på.

Matchen startar och det syns direkt att det är en toppmatch där bägge lagen går för vinst men inte riskerar något för att förlora. Inledningen är jämn men vi tar succesivt över och äger mycket boll. I 11:e spelminuten efter bra speluppbygnad kommer #19 Nyqvist till skott som målvakten räddar men #12 är framme på returen och kan få bollen I mål till 1-0. Spelet böljar men vi har initiativet och skapar chanser utan att få bollen I mål. I defensiven är vi rejäla och släpper inte in UNIK/BoIS i banan men de får ett antal hörnor som är resultatlösa.

Sista delen av halvleken blir det mycket lyft från bägge lagen då isen är mjuk och bollen hoppar. I 45:e minuten lyckas UNIK/BoIS kvittera 1-1 på en tilltrasslad situation framför mål där vi inte lyckas få undan bollen. I halvlek är vi i stort nöjda med vårt spel men att vi måste vara än tydligare i defensiven för att inte släppa till chanser.

Andra halvlek startar som den första men vi tar över och har spelövertag. Vi skapar ett antal chanser med ribbskott av #2 Simu som den klaraste. I 72:a minuten avgörs matchen när vi efter fint spel kommer till skott där #11 Brown skjuter bollen otagbart invid stolproten till 2-1. Vi får två utvisningar i matchens slutskede men reder ut situationen och segern är ett faktum.

Återigen visar vi styrka och lagmoral över hela matchen och vinner rättvist.