Våra ismakare på Ekvallen jobbar nu hårt för att isen ska vara blank och fin till matcherna och vi har tyvärr fått ställa övriga träningar den här veckan pga det "fina" vädret.

Övriga lag i vår kvalgrupp Norra är Djurgården och Lidköpings AIK och alla möter alla i dubbelmöte. Två lag går sedan upp i Bandyallsvenskan.

Entré 100 kr och kan du inte komma TILL matchen så går det bra med
Swish för fiktiva biljetter 123 617 92 12
Naturligtvis kommer bandygrillen att vara igång!

Matchen kommer tyvärr inte att websändas😢

Matchreferat 1/3 Allvenskt kval match 1. Gustavsberg - Finspång 3-9 (2-5)

Ekvallens is ligger blank och fin, vaktmästarna har gjort ett fantastiskt jobb efter dagsmejan. Vi startar matchen med att äga boll och komma till anfall vilket resulterar i hörna i matchinledningen som #30 Strömbäck skjuter I blocket. Finspång är påkopplade och kommer i snabba omställningar men vi är förberedda och kan värja oss. I 5:e minuten skapar vi hörna som #21 Engström skjuter tätt utanför.

Spelet går fram och tillbaka i högt tempo och lagen växlar halvchanser. I 8:e minuten skapar vi hörna som #12 Palmblad skjuter tätt över. I 13:e minuten har vi ett fint anfal med fler kombinationer där #11 Brown lyfter in bollen i straffområdet som Finspång inte lyckas rensa bättre än att den landar framför #21 Engström som skjuter mål 1-0.

Finspång skapar ett par hörnor och några farliga skott som #72 Rydell räddar. I 20:e minuter tilldöms vi hörna som #30 Strömbäck skjuter och på retur kan #7 Brohäll lyfta in bollen i mål till 2-0.

Finspång går direkt till attack efter avslag och tilldöms hörna som resulterar i mål 2-1. Strax efter drabbas vi av en utvisning och innan vi kommit rätt I positioner kan Finspång kvittera 2-2 efter ett fint lyft som friställer en spelare.

Efter kvitteringen blir vi avvaktande och Finspång tillåts att föra matchen och gör inom loppet av 13 minuter ytterligare tre mål och vi går till halvtidsvilan med underläge 2-5.

I andra halvlek försöker vi ta tag i spelet men det är inte vår dag och vi drabbas oturligt av ett självmål när en retur studsar fel 2-6. Finspång gör ytterligare två mål på hörna till 2-8.

Vi tar Timeout  och snackar ihop oss om att gå in och med energi i allt vi gör. I 64:e minuten reducerar #30 Strömbäck 3-8 efter fint inspel av #7 Brohäll.

Finspång slår en fin genomkörare efter isen som friställer spelare som enkelt gör 3-9. Sista kvarten äger vi spelet med hög energi och bra spel. Vi skapar fem hörnor och flera chanser men idag vill inte bollen studsa rätt för oss.

Finspång var påställda hela matchen och vinner rättvist men vi tar med oss att vi ändå gör en bra match och på den här nivån är en svacka under 15 minuter ödesdiger och kostar oss möjligheten att vinna.

Nya tag mot Allsvenska Lidköping AIK borta på fredag.